Obsah
Pekárenská výroba
Forma štúdia: denná
Dĺžka prípravy : 3 roky
Učebný odbor pre : chlapcov a dievčatá
Základné podmienky prijatia : absolvovanie ŠZŠ , ZŠ
Spôsob ukončenia prípravy: záverečná skúška - výučný list
Pracovné uplatnenie: v pekárenskej výrobe,
v súkromnom podnikaní
Charakteristika učebného odboru:
Učebný odor pripravuje pracovníkov s kvalifikáciou robotníckeho povolania v odbore pekár, pripravuje ich na zvládnutie technologických postupov pri príprave cesta pripravuje ich na pásovú výrobu pečiva a pekárenských výrobkov ale aj na ovládanie a obsluhu strojov potrebných pri zhotovovaní výrobkov. Rozvíja manuálnu zručnosť pri zhotovovaní výrobkov. Okrem tejto práce ich pripravuje na prácu v skladoch so surovinami, polotovarmi ale aj na expedíciu hotových výrobkov. Pracovníka pripraví na organizovaný spôsob práce v pekárenskej výrobe /váženie, príprava cesta, tvarovanie, sádzanie, pečenie a vypekanie, balenie a expedícia /.